پیمان پوررجب
انواع ابزارها، تشویق ها و آموزش های کارآفرینی در خانواده که در کارآفرین شدن کودکان می تواند مؤثر باشد به شرح زیر قابل تبیین است؛
1- آموزشهای اولیه برای استقلال, اتکا به خود, تصمیم گیری وسختکوشی
مطالعات مربوط به گذشته کارآفرینان نشان میدهد که آنها ازخانواده هایی که ارزش های خاصی برای استقلال واتکا به خود قائل هستند بیرون میآیند. اکثرکارآفرینان در کودکی یاد گرفتهاند که خودشان لباس بپوشند, ازخیابان بگذرندو... .
درصورت تنبلی وتقاضاهای بیجا به آنها پاداشی ندادهاند ولی درمواردی که از خود استقلال, ابتکار و پشتکار نشان دادهاند, تشویق شده وبه خاطر آن جایزه گرفتهاند. ممکن است اولیای آنها را "آزادیخواه" بخوانید. در محیط خانه قوانین معقول القا کرده ودر عین حال به فرزندان این آزادی را میدهند که قوانین و دستورالعمل های خانواده را مورد سؤال قرار دهند.
ظاهراً آموزش کودکان برای اتکا به خود, استقلال تصمیم گیری و سختکوشی در سنین پایین رابطه مستقیمی با پرورش کارآفرینی دارد. ما خواهیم دید که کارآفرینان ازخانواده هایی میآیند که ناپایدار وغیرمتحد بوده وبا بحرانهایی نظیر مرگ یکی از والدین, جدایی اولیا, طغیان فرزند علیه اولیا واخراج فرزند از خانه, مواجه بودهاند.
این گونه کودکان تحت فشار بوده و در نتیجه چگونگی سیر کردن شکم, بقا وتصمیم گیری را زودتریاد گرفتهاند.
کارآفرینان کلاً از خانوادههای کوچک میآیند واگر از خانواده بزرگی باشند, معمولاً فرزند ارشد بوده ویا یکی از فرزندان وسط میباشند. آنها به ندرت جز آخرین فرزندان لوس و وابسته میباشند.
2- آموزش زودرس برای کار
به نظر میرسد داشتن اولیای فعال درتجارت یا مشاغل مشابه آن کمک بزرگی درپرورش کودکان جهت کارآفرینی میباشد. چینیها از این روش برای کودکان خود استفاده میکنند. کارآفرینان زیادی نیز ازخانواده های مهاجران میآیند.
مثلاً کارآفرینان چینی در مالزی واکثر مناطق آسیا, یهودیان در اروپا وایتالیایی ها در استرالیا. دلائل زیادی در این باره ارائه شده است. یکی از این دلایل, عدم وجود محیط مناسب برای کارآفرینی در سرزمینهای اصلی این افراد میباشد. جایی که ممکن است آنها با سنن دست و پاگیر احاطه شده باشند.
دلیل دیگر این است که خانوادههایی که مهاجرت میکنند برای یافتن شغل دچار مشکل هستند. بنابراین با دید وسیعتر موقعیتهایی را میبینند که از دید افراد محلی پنهان است.
3- آموزش زودرس برای کسب و کار
خانوادهها به جز آشنا نمودن کودکان برای اتکا به خود, نقش مهمی نیز در آموزش صنعت به آنان دارند. این گونه آموزشهای زود هنگام, کمک موثری برای توفیق کارآفرینان درکارهایشان بوده است.
داستان موفق برخی کارآفرینان بیانگر این مطلب است که آموزش زودهنگام در مهارتهای فنی و صنعتی بیش از مدرک دانشگاهی برای رسیدن به هدف کارآفرینی مؤثر است.
دیدگاه خود را بنویسید